tiistai 19. tammikuuta 2010

Laurin ensimmäisen viikon reportaasi

Vierailevana tähtenä täältä kaukoidästä kirjoittaa Heidin vieraaksi tullut Lauri. Olen täällä nyt vajaan viikon ollut ja kyllä on ollut ihana paikka! Lämpötila koko ajan n. 30'C, mutta silti ei ole tuntunut liian kuumalta lähes missään vaiheessa.

Lentelin Helsingistä entisen Konstantinopolin kautta tänne, lennot ja vaihdot meni ongelmitta ja hurauksessa olin maailman toisella puolella. Paikka oli heti alkuunsa ihmeellinen, sieltä -20 asteesta tänne palmujen alle.

Ensialkuun kävimme etsimässä hotellini, mikä löytyi keskeltä vähemmän siistiä Geilangin aluetta. Ilmeisesti se on jonkin sortin punaisten lyhtyjen vyöhyke, ja kyllähän siellä iltasella jokunen ilolintu näkyikin, mutta kaupunginosa vaikutti varsin turvalliselta ja itse asiassa mielenkiintoiselta omituisine ravintoloineen ja pikkukujineen. Hotellihuone oli tilava ja mukava huolimatta erittäin huokeasta hinnasta, suurin miinus oli todella hiostava nahkasänky :P.

Muutama eka päivä meni kaupunkia kierrellessä ja elämiseen orientoitumisessa, syödessä, Heidin ja Sannan luona käymisessä ynnä muussa touhussa. Tuli syötyä sekä paikallisia ihania herkkuja eri food courteissa sekä muutaman kerran länsimaisia ruokia, missä niissäkin oli usein aasialainen twist.

Torstaina oli Sannan syntymäpäivät, jota juhlistimme mansikkakääretortulla sekä Suomesta kannetulla Juhla Mokalla. Varmaan päivänä tapahtui muutakin mutta en kuollaksenikaan muista että mitä, päivät tuppaa sulautumaan toisiinsa. Perjantaina kävin Heidin koululla syömässä lounasta, minkä jälkeen lähdin itsekseni junailemaan (MRT:llä) pitkin kyliä. Loppujen lopuksi päädyin Starbucksiin intternettiin istuskelemaan. Illalla juhlimme lisää Sannan synttäreitä mennen japanilaistyyliseen karaoke-laatikkoon laulamaan, ilta oli mukava mutta enpä haluaisi sitä kiekumista (omaa varsinkaan) videolta katsoa.

Lauantaina oli aikomus lähinnä lagata hotellissa ja lepuuttaa aivan rakoilla olleita jalkoja (monen päivän yhtäjaksoinen kävely vaatii veronsa) sekä antaa Heidin tehdä läksyjä, mutta päätimmekin käydä vähän haukkaamassa jotain ruokaa ja taas meni kuusi tuntia ennenkuin pääsimme takaisin hotellille. Setvimme muunmuassa (Starbucksin intternettiä hyödyntäen) hotellivarauksia sekä matkakohteita, jos tulisi jossain vähän reissattua.

Sunnuntaina vaihdoimme ensimmäistä kertaa hotellia, uusi hotelli oli pienempi ja kurjempi kuin ensimmäinen (ainakin yksi torakka kipitti siellä). Heidin ja Sannan kaveri Jordan vei meidät sitten Food Hunttailemaan, ja maistelin alkupaloiksi uusina makuina Laksaa (aivan ihanaa tulista kookosnuudelikeittoa) sen syntypaikassa, dumplingin (jokin makea riisilihasetti banaaninlehteen käärittynä) sekä duriania (heidin haukkumaa omituista vähän pilantuneelta sipulilta maistuvaa hedelmää) joka ei aivan hirveästi sytyttänyt mutta kyllä sitä maistoi. Tämän jälkeen kävimme katsomassa Merlionia ja bisnesalueen muita nähtävyyksiä. Päivälliseksi söimme sitten satayta (meat-on-a-stick), jotain seafood fried noodles & riceä (yummy) sekä hassun näköisiä pieniä kotiloita mitälie (tastes like chicken). Nämä huuhdoimme alas ruusumehulla. Urheasti kaikkea maistelin ja onnekseni täytyy sanoa että kaikki maistui hyvälle (paitsi durian).

Maanantai-aamuna Heidi lähti kouluun ja minä luovutin hotellin pois (ei tarvinnut onneksi kuin yksi yö siellä majailla). Sitten lähdimme seikkailemaan Indonesian puolelle! Aikamme laivoista myöhästeltyämme, hukattuani maastapoistumiskortin, sekoiltuani Indonesian tullin kanssa pääsimme lautalla hurjan aallokon läpi (vihreinä) Indonesian lujalle maaperälle Bintanin saarelle. Lauttaterminaalista huristelimme nykyiseen sijaintiimme, varsinaiseen paratiisihotelliin!

Olemme siis tällä hetkellä Indonesian Bintanissa upeassa rantahotellissa missä on isot uima-altaat, hienot ravintolat sekä pitkät hiekkarannat. Kirjoittelen tätä tässä katsoen samalla outoa itämaista televisiota Heidin jo tuhistessa peiton alla tuossa vieressä. Huone on todella valtava ja upea. Olemme täällä keskiviikkoon asti (2 yötä), Heidi luultavasti myös raportoi täälläolostamme joten taidan itsekin ruveta jo huilaamaan jotta jaksan nousta hienolle aamiaiselle ja uimiselle hyvissä ajoin.

Terveisiä täältä päiväntasaajan kupeesta, huomenna olisi tarkoitus laittaa kuvia.