torstai 22. lokakuuta 2009

Vapaapäivä hurahti kampuksella ja tänään takaisin kouluun

Eilinen vapaapäivä hurahti ohi sellaista vauhtia että huhhuh. Ensin vain löllyiltiin iltapäiville asti ja sitten lähdettiin setvimään sekaisia asioitamme kampukselle. Huonolta näytti, kunnes saatiin vastuuopettajamme viimein ryhdistäytymään wowittamisensa äärestä ja huolehtimaan meidän hyvinvoinnistamme. Saatiin vihdoin kunnollista opastusta koulun asioihin ja vieläpä lupaus kunnon tietokoneista studiotilaan, jossa niitä huippuläppäreitä olisi tarvittu.

Vieläkään ei esim. koulun sähköposti toimi jne. mutta huomattavasti parempaan suuntaan tässä ollaan menossa. Ehkä me kuitenkin selvitään näistä tulevista kuukausista. Kuinka kunnialla, sitä en mene lupailemaan. Tämän viikon kotiläksyiksi saadut jättimäiset piirustustehtävät on vielä tekemättä, eikä aavistustakaan, mitä esimerkiksi rendering tarkoittaa piirtämisen yhteydessä. Saas nähdä miten niistä selvitään.

Tänään ohjelmassa postin etsintää ja lisää koulua. Onneksi tänään on lyhyt koulupäivä: vain 4 tuntia wuhuu! Niin ja ne teistä rakkaat lukijani, jotka haluatte jotain kortin tapaisia... pistäkää mulle osoitteenne vaikkapa sähköpostiini heidi.friman@gmail.com Olishan se hauskempi yllättää tietty, mutta laiska kun olen ;) Niin ja saa mullekin postia laittaa tänne, jos kauheasti kutkuttaa. Osoitehan on: Blk 210 Clementi Road, #02-216, 129785 Singapore, Asia

Semmoista tällä kertaa, nyt valmistautumaan päivän rientoihin. Pysykää kuulolla :)

keskiviikko 21. lokakuuta 2009

Toinen koulupäivä ja elämä edelleen sekaisin

Eilen mentiin sitten toista päivää uuteen opinahjoomme, kivasti heti kahdeksaksi aamulla. Ensimmäisillä tunneillä piti olla 3D-mallinnusta, mutta mehän emme tietenkään voineet osallistua mihinkään, kun emme olleet edelleenkään päässeet ohjelman asennusta edes yrittämään. Mutta tunnilla piti istua kaikki tyynni.

Ensimmäisten parin tunnin jälkeen olikin sitten 4 tunnin tauko ennen iltapäivän tunteja. Päätettiin lähteä meidän tutuksi tulleelle ostarillemme Jurong Pointtiin. Käytiin hakemassa paikallisen elokuvateatteriketjun kanta-asiakaskortit (wuhuu aleleffoja!), lounastettiin ja käytiin ruokakaupassa. Kauppareissulta mukaan tarttui harja ja rikkakihveli, että päästään sitten kotona siivoamaan, saatiin sitten niitä kantaa loppupäivä käsissä koulussa mukana :D Ruokaakin oli alun perin tarkoitus ostaa, mutta durian-koju ruokaosaston edessä pelotti meidät matkoihimme ja päätimme tulla toimeen sillä mitä on. Jos ette ole haistaneet duriania, ette ehkä ymmärrä, mutta koittakaapa itse miettiä ruokatarvikkeiden ostoa siinä hajussa!

Palattiin koululle ja saatiin vihdoin ja viimein opiskelijatunnukset! Nyt piti kaiken muuttua kertaheitolla helpommaksi, kun päästäisiin koulun verkkoon ja käsiksi ohjelmiin mitkä pitää asentaa ja niinpäinpois. Mutta toisin kävi. Tietenkään me ei jostain kumman syystä päästykään liittymään juuri siihen koulun verkkoon, johon olisi pitänyt, eikä meidän sähköpostitilit tietenkään toimineet. Koko loppupäivän ajan yritettiin kysellä opettajiltamme apuja, mutta ne vain koittivat parhaansa mukaan välttyä vastaamiselta. Sähköposteihin ei varsinkaan ilmeisesti tällä pallonpuoliskolla tarvitse reagoida lainkaan!

Tänään meillä piti olla vapaapäivä kaikista koulujutuista, mutta kohta on lähdettävä selvittelemään tätä vyyhtiä koululle. En oikein usko kyllä hyviin tuloksiin, mutta koitetaan nyt kumminkin. Millonkas se seuraava loma olikaan? ;)

maanantai 19. lokakuuta 2009

Eka koulupäivä

Tänään meillä oli eka koulupäivä Singapore Polytechnicissä eli tuttavallisemmin SP:ssä. Ja eikös se niin mee, että kaikki mikä voi mennä pieleen, menee pieleen. No okei okei, ei se nyt niin huonosti menny, mutta melkein kumminkin.

Aamu alkoi väsyneesti, kun kouluun piti ehtiä yhdeksäksi. Lähdettiin matkaan hyvissä ajoin jo puolen tienoilla, vaikka asutaankin kampusalueella. Hyvä että lähdettiin, sillä matkaa on varmaan helposti pari kilometriä kampusalueen päästä päähän. Luokka sijaitsee siis sillä aivan toisella äärilaidalla. Muutama vikakäännöskin tehtiin SP:n monikerroksisessa labyrintissä, mutta viimein vähän ennen tasaa löydettiin oikea luokka.

Hui hirvitys mitä sakkia! Luokka oli pullollaan (varmaan ainakin 30-40 oppilasta) pieniä ja nuoria aasialaisia. Siellä sitten aamupäivän aikana saatiin parikin kertaa esitellä itsemme luokalle, kerran oikein mikrofonin kanssa! Kovin paljoa meille ei uskallettu tulla juttelemaan, vain yksi poika, Mustafa, tuli esittelemään itsensä.

Saatiin lukujärjestykset ja ei ne nyt muuten ihan hirveältä näyttäneet, mutta maanantai oih maanantai minkä teit. Maanantaisin 9-18! Huhhuh! Tänään piirrettiin melkein koko päivä, tai ainakin eräät kuten minä piirsimme. Ei ihan heti muistunut mieleen mitkään perspektiivisäännöt nimittäin, joten sain hetken kuutioitani ja kartioitani piirrellä.

On tosi ihanaa, että School of Designilla ei ilmeisesti ole koskaan ennen ollut vaihto-oppilaita. Ne on ihan hukassa meidän kanssa, eikä anna meille yhtään mitään erivapauksia. Tänään meille selvisi, että meillä pitäisi olla mukana kannettavat tietokoneet, jotka jaksaisi pyörittää 3D Studio Maxia... hienoa... ei meillä kummallakaan varmaan ole paljon toivoa :P Ainakin näin alkuun yksi järkälemäinen Flash-ohjekirja pitäisi ostaa ja hmm mitäs muuta. No vääränlaista piirustuspaperiakin meillä ilmeisesti oli, joten sitäkin piti käydä ostamassa lisää. On se hyvä, että meitä on informoitu ajoissa... Pyydettiin opettajaa lähettämään meille tehtävät sähköpostilla niin se sanoi, että sähköposti on olemassa vain hätätapauksia varten, ei sillä kommunikoida! Juuri näin. Kyllä on kehittynyttä toimintaa. Ilmankos eivät vastaile viesteihin. Meille myös ilmoitettiin, ettei samoja asioita saa sitten kysellä opettajilta moneen kertaan, eivät rupea selittämään uudestaan. Very nice indeed! Tästä tulee varmaan tosi antoisaa.

No mutta tehtiin tänään jotain kivaakin. Lounaalla mässättiin oikein kunnolla suruihimme. Vedettiin pannupizzaa ja juustoranskiksia ja jotain uppopaistettua piirakkaa.... aah nam. Päivälliseksi sitten vedettiin taas vähän paikallisemmin foodcourtista jotain. Söin kanaa, joka ei maistunut yhtään kanalta ja myöhemmin kotona tulikin sitten varpusparvi visiitille...

Mutta joo. Huomenna kahdeksaan kouluun ja ehkä parempi päivä? Saas nähdä :) Tsekatkaa uudet kuvat! Heippa!

sunnuntai 18. lokakuuta 2009

Sunnuntai - lepopäivä

Tänään vietettiin ansaittua lepopäivää. Aloitettiin nukkumalla pitkään ja loikomalla sängyissämme vielä pidempään. Hitaan aamun jälkeen päätettiin suunnata elokuviin. Seikkailtiin sitten keskustaa kohti ja kuin ihmeen kaupalla löydettiinkin sitten haluamamme leffateatteri - joita on täällä ihan pilvin pimein verrattuna kotosuomeen.

Mentiin katsomaan scifi-/kauhuleffaa Pandorum, joka on K-16 ainakin täällä. Lipputiskillä myyjätär sitten katsoi minua ja kysyi epäluuloisena: kuinkas vanha sinä olet. Täytyi vähän kakistella ennenkuin sain sanottua: 24. Että sitten 15-vuotiaalta näytän :) Sovin ainakin sitten hyvin niiden tulevien 17-vuotiaiden luokkakavereiden joukkoon!

No joka tapauksessa saatiin liput ja käytiin syömässä ja leffassa ja nähtiin Jortsukin ja sitten tultiin kotiin. Jees. Ei tästä päivästä sen enempää kuin että katsokaa kuvat: http://picasaweb.google.com/heidi.friman