sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Heidi on taas Singaporessa!

Puolitoista vuotta on aikaa kulunut siitä, kun viimeksi tallailin näitä kuumia katuja Singaporen maaperällä. Vihdoin pääsin takaisin! Tällä kertaa tosin ihan vaan lomailemaan - ihanaa! Ei tarvitse stressata koulusta, läksyistä, tenteistä tai mistään muistakaan kouluhommista. (Suomen opiskelukaverit älkää kommentoiko mitään niistä sen pään jutuista!!!)

Kuumahan täällä on! Ja hirmuisen kostea ilma koko ajan. Heti koneesta päästyäni tukka pöhähti pystyyn ja kääntyi kikkaralle. Yöks. Mutta ei sekään haittaa! Olenhan lomalla! Hotellin ilmastointi sentään toimii, toisin kuin opiskelijakämpän vuotava vehje.

Reissun ensimmäinen hotelli sijaitsee Little Indiassa, mielestäni aivan ihanalla alueella. Täällä on ihan erilaista, kuin hulppeiden jättimäisten ostoskeskusten Singaporessa. Kadut ovat kapoisia ja hämyisiä, täynnä toinen toistaan värikkäämpiä putiikkeja, jotka myyvät kaikkea maan ja taivaan väliltä. Kaduilla soi iloinen intialainen musiikki ja ihmiset tungeksivat autojen ja skoottereiden seassa.

Yksi asia, jota olen odottanut tältä matkalta tosi paljon, on tietenkin ruoka. Eilen heti saavuttuani käytiin Laurin kanssa hotellilla käynnin jälkeen syömässä makoisaa Intialaista sapuskaa muutamalla dollarilla. NAM! Rakastan roti prataa, parasta herkkua ikinä! Kohta on ehkä pakko käydä ottamassa vähän välipalaksi! Tänään näimme ystävääni Jordania pitkästä aikaa. Jortsu vei meidät syömään herkullisia ramen noodeleita japanilaiseen ravintolaan ja sen jälkeen vanhaan kunnon New Asia baariin oluille 70:ään kerrokseen.

Matkaa ei ole ehditty pahemmin suunnittelemaan, mutta se sisältää vähintään ympäri Singaporen pyörimistä, vanhojen muistelua ja pitää uusi Universal Studiosin teemapuisto tietenkin käydä tsekkaamassa. Jordanin mielestä meidän pitäisi ehdottomasti matkustaa Singaporen ulkopuolelle, koska tämä on niin tylsä paikka. En ole ihan samaa mieltä asiasta, mutta otetaan matkustus harkintaan.

Palelkaa kotosuomessa, täällä on +30! ;)


Foodcourtin julkisivu oli remontissa. Rakennusta ympäröivät toosi asiallisen näköiset telineet. Kyllä ne ovat ihan varmasti turvalliset käyttää, roikkuihan niissä sentään "safe to use" -lätkä.



En tiedä saatteko pikkukuvasta selvää, mutta paikallisen olutmerkin etiketissä siis lukee, että tätä kansainvälistä olutta juodaan niin U.S.A:ssa kuin Suomessakin. Hih, hyvä Suomi!



Jordan oli kasvanut aikuiseksi ja tuli tapaamaan meitä autolla! Saatiin hurjaa kyytiä, kun Jortsu päästeli menemään Singaporen vilkkaassa liikenteessä. Vasemmanpuoleinen liikenne jaksaa yllättää kerta toisensa jälkeen. No hyvin se Jortsu selvisi ankarista suomalaisarvostelijoista huolimatta. :) Jordania nähdään ehkä uudelleen vasta ensi viikonloppuna, mies kun joutuu viettämään arkipäivänsä armeijan harmaissa. Täkäläinen armeija kestää kokonaiset 2 vuotta ja Jordanila on vielä 8 kuukautta jäljellä. Aika rankkaa!