maanantai 15. maaliskuuta 2010

Raakaa kalaa - YÖK ?

Sannahan on harrastanut lähes koko ikänsä karatea ja jatkoi harrastusta täällä Singaporessa meidän koulun seurassa. Karatekaverit päättivät sitten viedä Sannan ja minut jäähyväisiksi syömään karaten alkukodin Japanin tyyliin sushia. Viime lauantaina siis mentiin sushi-ravintolaan buffet-lounaalle.

Minä olin aivan kauhusta jäykkänä ja varma siitä, että jos en vielä syömiseen kuole, niin sitä seuraaviin varpusiin sitten. Mutta... niinpä niin, tässä tarinassa tulee mutta :) Se oli oikeasti ihan hyvää! Voi olla, että pieni humaltuminen helpotti asiaa tietty. Pojat nimittäin päätti tilata meille perinteikästä sakea sekä japanilaista olutta. Sake oli ihan hullun vahvaa, mutta onneksi se sillä oluella huuhtoutui helpommin alas. ;)

Kyseessä oli buffet, joten oltiin sillä meiningillä, että pitää syödä niin kauan, kun vaan mahaan mahtuu. Pojat nappaili liukuhihnalta lautasellisia toinen toistaan ihmeellisemmän näköisiä ruokalajeja, jotka olivat suurimmaksi osaksi aika iljettäviä. ;) Mutta löytyi sieltä muutamia mukavankin makuisia. Ja sitten kun uskaltauduttiin itsekin nappailemaan ruokia ja maistelemaan, löytyi enemmänkin suosikkeja. Kyseessä oli siis tosiaankin sellainen perinteinen japanilainen liukuhihnamesta, jossa pienet lautaset kiertivät pitkin ravintolaa liukuhihnalla. Buffettiin osallistuvat saivat napata haluamansa lautaset.

Itse nappailin lähinnä vähemmän pelottavia annoksia, kuten kasvissushia, kypsennettyä tonnikalaa ja lihaa. Mutta ylipuhuttiinpa meidät sitten kuitenkin maistamaan myös ihan raakaa kalaa, lohta ja tonnikalaa. Minähän en syö Suomessakaan edes kylmäsavulohta, koska se näyttää raa'alle kalalle. Kuitenkin uskaltauduin paineen alla maistamaan täysin kypsentämätöntä tonnikalaa. Ei sitä nyt välttämättä ihan vapaaehtoisesti mussuttaisi, mutta ei se nyt varsinaisesti pahaakaan ollut. Ihan okei.

Kaiken mässäämisen jälkeen kaikki pienessä hiprakassa (kello 14;) siirryttiin sitten laulamaan karaokea! Täällähän se on aasialaiseen tyyliin ihan erilaista, kuin meillä Suomessa. Porukalla mennään pieneen huoneeseen, jossa on sitten kunnon pelit ja vehkeet. Oltiin muutaman Sannan karatekaverin kanssa siellä yli neljä tuntia laulamassa. Varsinkin pojat vetivät ihan hullulla tunteella balladeja, me tytöt vedettiin lähinnä duona näitä klassikoita, kuten Barbie Girliä ja Eye of the Tigeriä. Hahaa!

Kuala Lumpurin matkasta, sushista ja laulamisestakin kuvia nettialbumissa: http://picasaweb.google.com/heidi.friman

1 kommentti:

  1. NamnamNAM, mitä susheja, näyttää ja kuulostaa tosi herkullisilta!

    VastaaPoista