perjantai 16. lokakuuta 2009

@ Malesia

Tänään sitten käytiin pienellä päiväreissulla Malesiassa. Lähdettiin matkaan aamulla ja palattiin kotiin jälleen vasta myöhään illalla. Jos tää jatkuu tätä menoa, niin mä lyön kohta oikeesti hanskat tiskiin. Mun pää ei kestä näin hektistä menoa. Tai no samapa tuo sen pään kanssa, mutta kun jalat kestäis ees! Mutta ei... rakot on entistä pahemmat ja jalat on edelleen tulessa, vaikka oonkin maannu sängyssä kohta tunnin.

No mut joo. Malesian puolelle tosiaan matkattiin aamutuimaan paikallisella bussilla. Se kävi suhteellisen kivuttomasti, joten eiköhän reissata sitten vielä uudemmankin kerran. Itse maasta en osaakaan sitten sen enempää kertoa, kun shoppailuhullun Jordanin matkassa koko päivä vietettiin. Kierreltiin siis koko päivä paikallisessa ostoskeskuksessa ja näin turistin kannalta eipä tuo nyt niiiiin paljoa Singaporesta eronnut. Ehkä vähemmän ihmisiä joka paikassa ja hinnat halvempia.

Kävin kampaajalla ja Sanna manikyyrissä ja pedikyyrissä. Hoidatettiin kulmakarvoja ja mussutettiin donitseja. Käytiin kahdesti syömässä hyvin ja tietty shoppailtiin. Wuuh. Ehkä ensi kerralla pääsee sitten näkemään vaikka jotain hieman erilaisempaa ja paikallisempaa meisinkiä?

Jalkakipujen rinnalle täytyy kyllä nostaa toinenkin upea kokemus tältä päivältä. Kyykkyvessa! Malesialaisen ostarin vessoista lähes kaikki naisten vessat olivat niitä surullisen kuuluisia kiinalaisia kyykkyvessoja, joissa on siis käytännöllisesti katsottuna vain reikä lattiassa. Voisiko joku pliiiiis selittää, miksi ihmeessä niitä pitää käyttää vielä nykyaikana? Plääh! Kaiken lisäksi ne on vielä niin huippuunsa automatisoituja (nekin), että ne vetää itse itsensä. No minun kohdallani vessa päätti vedellä itse itseään jatkuvalla syötöllä. Siellä sitten yritin kyykäten tehdä tarpeitani vessan huuhdellessa itseään. Kaunista.

Nyt on olo ihan kamala. Väsynyt, jalat ihan älyttömän kipeet ja koti-ikäväkin tahtoo pukata päälle. Meitä on viety joka päivä aamusta iltaan kuin jollain viikon teholomalla. Tajutkaa nyt, että me ollaan täällä 6 kuukautta, EI 6 päivää! Ihan älytöntä. No tietty mä ymmärrän, että sitten maanantaina, kun koulu alkaa niin ei välttis oo aikaa enää hirveesti muuhun kuin koulunkäyntiin, mutta silti. Mä ainakin tarviin NYT vapaapäivän. Onneksi sunnuntaita on vähän lupailtu sellaiseksi. Toivottavasti se lupaus pitää. Nyt kuittaan. Nukkumaan mars!

http://picasaweb.google.com/heidi.friman

4 kommenttia:

  1. Nyt nukutte ja lepäätte kunnolla. Hurjan hektiseltä kyllä kuulostaa, mutta eiköhän se siitä tasaannu!

    VastaaPoista
  2. Rankkaa on :/

    Mutta koita suhtautua sillein että kerran elämässähän sitä vaan siellä asutaan, täytyy ottaa kaikki irti... Toivottavasti huominen on sitten oikeasti lepopäivä.

    VastaaPoista
  3. Hahaa, kyykkyvessat! :-D

    Niistä en kyllä liiemmin perusta, mutta tuntuvat olevan varsin yleisiä siellä päin maailmaa. Varsinkin siellä "aidommassa" ja maaseutumaisemmassa miljöössä.. Eikä ne enää vetele itseään sit. Saa kauhoa veden itse jollain muovipullosta leikatulla lipolla ja yleensä ne avonaiset vesisäiliöt kuhisee hyttysentoukkia ja muita eläväisiä. Onneks ei oo hirveesti valojakaan niissä vessoissa! ;-P

    VastaaPoista
  4. Singaporessa ne on muslimien takia... Muslimi ei saa istua samalle wc-pöntölle muiden kanssa. Siksi niissä länkkärivessoissa on joskus istuimessa kengän kuvat! Tyypit menee kyykkyyn sit siihen istuimelle voi kiesus...
    Ei välttämättä mikään mukavin juttu kyllä nuo toiletit... uuh. :)

    VastaaPoista